tannlegene-i-elnesvagen-malmedalsklinikken-i-arbeide-1140-515

Fyll ut skjema og vi tar kontakt med deg så fort som mulig

loader

Barn og munnstell

Allerede når barnets første tenner bryter frem i 6-8 måneders alder, bør man begynne å holde disse rene. I begynnelsen kan man bruke en fuktig klut, men tannkosten kan også introduseres tidlig slik at barnet vennes til at den blir brukt. Tennene bør allerede nå gjøres rene to ganger per dag for å innarbeide gode vaner.

Barn trenger hjelp til tannpussen til de er ca. 10 år gamle. Det er viktig at en voksen hjelper til med renholdet minst en gang per dag. Når 6 års jekslene bryter frem, er det særlig viktig å holde disse rene. De har ofte dype furer og groper og er derfor ekstra utsatt for hull.

Etter hvert som barnet blir eldre vil også tennene stå tettere. Da er det nødvendig å bruke tanntråd for å holde rent mellom tennene.

Fluortannkrem har en forebyggende effekt på hull i tennene og kan brukes fra de første tennene kommer ut. De minste barna vil ikke klare å spytte ut restene av fluortannkremen. Det er derfor viktig at mengden fluortannkrem som benyttes er svært liten.

For å være sikker på at barnet ikke får for store mengder fluor, kan man eventuelt bruke fluortabletter. For de minste finnes tabletter som kan løses opp i vann. Styrken i ulike fluortabletter er tilpasset ulike aldersgrupper. På apoteket vil du kunne få riktige fluortabletter til ditt barn.


Kostholdet er også en viktig faktor ved utvikling av hull i tennene hos barn.

Her følger noen gode råd:


  • Hos de minste barna er hyppig bruk av tåteflaske en viktig årsak til hull i tennene. Unngå derfor å gi tåteflaske med sukker- eller syreholdig drikke. Særlig er dette viktig å unngå om natten når spyttproduksjonen er lav.
  • La vann være tørstedrikk og gi sjelden eller aldri saft eller brus. Det er også viktig med regelmessige måltider fra barnet er ett år gammelt. Stadig småspising vil medføre hyppig syrepåvirkning på tennene og dermed gi utvikling av hull.
  • Når det gjelder søtsaker og kaker – vent lengst mulig med å introdusere barnet for dette. Finn gjerne en godteridag i uken. Ta gjerne diskusjonen med barnehagen om bursdagsfeiringer med sunne alternativer i stedet for kaker, saft og is.
loader
  1. Klinikk
  2. Behandlere
  3. Behandling
  4. Tid
  5. Personopplysninger
  6. Bekrefte
Fødselsnummer passer ikke...!!!
Gå videre
Du har skrevet feil kode, vennligst prøv igjen ... !!!
Klinikk Behandling Behandler Dato Tid Endre?

Malmedalsklinikken online timebok

Velkommen til Malmedalsklinikkens online timebok. Her kan du bestille ny time og flytte timen din.
Behandlere

Velg en behandler

Gå tilbake
Behandling

Velg en type behandling

Gå tilbake
loader
Vennligst velg behandling

Sammendrag

Personopplysninger
Gå tilbake
Utfylling av personopplysninger

For å kunne bestille, endre eller avbestille må du logge inn i vårt system. Alle felt markert med * må fylles ut. Fødsels- og personnummer må fylles ut med bindestrek i mellom. Eks. DDMMÅÅ-XXXXX. Ta kontakt på telefon, mail, hjemmeside eller facebook om du skulle ha problem med innlogging.

Bekrefte

Bekreft bestillingen

You Entered Wrong Code, Please try again...!!!
Fornavn:
Etternavn:
Mobiltelefonnummer:
E-post:
Gateadresse:

Bestillingen er bekreftet.